top of page

Visar livet vägen?

Visar livet vägen? Om den gör det… vad visar den då?! Hörde jag mitt sinne fråga mig under min morgonreflektion.


Det är morgon. Stranden är tom. Vattnet är nästan still och tystanden känns i luften. Enstaka är uppe lite efter tuppen. En kvinna tar ett dopp, en man djupandas på en solstol och två går hand i hand längst stranden. Jag går till träplankorna som skapar gången ner till havet. Står och tittar. Ser! Ser på gången som om att jag tittar på livets symbolik. Som om att träplankorna genom gången visar mig en visdom som jag lätt hade kunnat missa. Jag står faktiskt även och lyssnar som om att gången kunde tala. Vilket den logiskt inte kan och vilket i fantasins värld är möjligt.Så jag ser…


Bitar av trä som har skapar en gång. Delar har skapat en helhet. En helhet som visar på en möjlig väg. En inbjudan till att gå ner till havet. Dock bara en inbjudan, en möjlighet, att gå ner till havet. Gången slutar efter en bit. Leder faktiskt inte helt ner till havet som sinnet förenklat kan tro. Gången visar på frihet att välja. Att välja sin egna väg. Gå in i stol- och snart folkmassan, ta en promenad till vänster eller höger, stanna vid gångens slut, gräva ner sig i sanden, kanske vända tillbaka, eller gå ner till havskanten och varför inte simma ut i havet. Varför gå på gången överhuvudtaget?


Lyssnar och hör…


”Du är fri att välja. Fullkomligt fri. Följ ditt hjärtas sång så formar tonerna din livsgång.”

Tystnaden är vacker. Den talar sitt egna språk. Den säger allt och ingenting. Som om att den talar genom mellanrummet. Subtilt som om att inget uttrycks. Det är tyst. Tyst viskat till det inre örat som hör det som inte sägs.


Ler. Är tillfreds! Är vaken. På riktigt vaken i mitt slumrande liv. Sätter mig inte på höga hästar utan vandrar över låga trösklar. Vaknar bit för bit. Lutar mig tillbaka och tar en tupplut till.


Ler och älskar symbolik. Förvirra så klarheten blir klarare. Ge reflektionen och varandet sin tid. Låta mognaden ske och sången visa mig gången. Den jag står på och inte ser.


Ler ännu mer...


All värme till dig som vill 💖

// Tina Ikonomidou - Livets alkemi


Livets alkemi med vacker poesi finns att köpa signerad på: www.tinaikonomidou.com/shop

Comments


bottom of page