top of page

Vi kan välja…

Detta är en dag i livet! Min dag idag!

En dag som passar mig utmärkt!!

Rörlig och strukturerad. Flödande och fast.


✨Föreläst digitalt om Självledarskap, hemifrån.


✨Medarbetarutveckling ute hos kund.


✨Skapat utvecklingsinsatser till kommun.


✨Digital coaching från Althea Academy


✨Administration, reflektion & kaffe på rullande kontor vid havet i Rydebäck


(bild: Jag & Skalman - mitt rullande kontor)


Jag vill gärna skriva: Att vi kan välja våra dagar. Samtidigt som jag vet att alla inte känner så. Det gjorde inte jag heller när jag var anställd på ett jobb som var en dröm jag växt ifrån. Jag kunde påverka mycket, särskilt eftersom jag var chef där och då, men samtidigt kunde jag inte helt styra mina dagar. Dagarna fyllde sig själv med alla göror och varje dag väntade 50-70 mail på att besvaras. Jag hann precis leda de 20 anställda och 40 externa konsulter som var del av mitt område. Allt gick i ett och jag hängde på så gott det gick. Jobbade, kämpade, lärde, skrattade ibland och grät då och då. Tiden där hade kommit till sitt slut. Jag ville mer. Ville vara fri. Göra min grej, på mitt sätt.


2014 gick jag in till min chef och sa:

- Du får inte ge mig högre lön eller högre befattning. Jag måste göra detta. Stötta mig!


Jag sa upp mig! Och blev erbjuden ett 6 månaders uppdrag. Min arbetsgivare blev min första kund. Därefter följde många många fler.


Från 2014 till idag har jag helt levt på mitt egna företagande. 8 år, varav 6 år som ensamstående.


Dels vill jag säga: JA det går! Både att leva på sitt företagande och att välja sina dagar.


Låter det provocerande?

Eller inspirerande?

Kanske inget av det 🙂

Något annat kanske?!


Jag väljer även mina kunder, noga. Säger upp allt som inte ger mening eller glädje, eller om värderingarna skiljer sig för mycket åt.


Det går att stå för sitt värde, värderingar, att ha kul på jobbet och vara passionerad i dagen.

Det går! På riktigt går det!!


Är det lätt?

Neee, men behöver det vara det?

Det är utmanande, växande, kittlande och ibland nervöst. Det är framförallt varierande.


Är det tryggt?

Inte helt…men skapar mycket inre trygghet. Man blir sin egna lyckas smed. Det ger träning i självtillit, -förtroende och -känsla.


Jag väljer mina dagar! Jag väljer mitt liv!

I varje fall just nu. Allt är föränderligt och inget är rätt och fel. Vi gör vårt bästa!


Kanske vill du ändra i det lilla och/eller i det stora. Gör det! Gör vad du kan för att ge dig det du behöver, leva det liv du vill och kan. Skapa mening! Den mening som du vill ha för att vara lycklig.


Låt oss påverka det vi kan!


💕 // Tina Ikonomidou


www.ecoleadsweden.com

www.tinaikonomidou.com

Opmerkingen


bottom of page