top of page

Vad ger gemenskap?

Naturen ger mig känsla av gemenskap

Frihet utan krav

Mottagen som jag är

Tar emot det som är

Oss som är här

Precis som vi är

Bara vara

Enkelt och okomplicerat


Jag har skogen som en famn omkring mig just nu. Vattnet framför mig glittrandes i lek med solen. Vinden blåser i mitt hår. Rörelse av småkryp i jorden och vinden. Något inuti sätter sig djupt till ro och jag blir tillfreds. Jag känner gemenskap. Känner att jag tillhör och har min givna plats.Är det bara i naturen jag finner gemenskap frågar jag mig själv!?


Det i naturen jag lättast och snabbast känner gemenskap. Känner mig hel. Mottagen fullt ut. Med människor tar det längre tid. Tid att bygga fullkomlig tillit, mötas helt transparent i kontakt bakom lagren och mjukna in i innerligheten ihop. När det händer är det otroligt vackert. Ger en fullkomlig känsla av sammanhang, mening och djupt värde. Det skapar äkta vänskap/er och gemenskap. Tillsammansskap!! Tycker om det mycket! Älskar det rent av när det känns så. Det känns på riktig som en gemensam upplevelse.


I naturen händer det varje gång. Naturen bara är. Ger och tar emot. Bär och när. Där är det enkelt att bli lugn och låta nervsystemet återhämta kropp och knopp. Släppa alla spänningar och omedvetna försvar. Bara fullt ut vara.


Livets enkla, mångfasetterade och stora frågor… med många olikasvar och ibland inga. Kanske bara upplevelser i stunden. Så värt att vara med frågan….vad ger känsla av gemenskap?


Stor kram i dagen

Tina Ikonomidou

Commentaires


bottom of page