Vägen hem


Vägen hem! Jag har påbörjat en ny vandring och den går hemåt. Jag började livet hemma och utforskade världen längre och längre från. Så långt ifrån rötterna att stammen krokna och kronan fick kämpa för att kunna blomma.


Nu kallar jorden som längtar efter min fotspår, nu sjunger havet som vill rena min kropp, nu blåser vindarna som vill ta mig söderöver, nu lyser och värmer solen upp min plats.


Mina mor- och farföräldrar var fårherdar i Grekland. De lämnade sina hem när de rekryterades till Sverige för att vara del i att bygga vårt Sverige. Den plats som har gett mig min trygga uppväxt och fått mig att känna av det som folket innan mig byggde upp. Tack för att jag fick skörda det ni byggt.


Jag fick tidigt veta att vi har fått en chans och den skulle jag ta. Jag skulle utbilda mig, göra mitt bästa och ännu bättre. Det skulle bli min chans att lyckas, att få min plats i samhället på lika villkor som andra. Så jag utbildade mig och dubbelutbildade mig så jag kunde visa upp flera examnar än en. Avancerade till chef innan 30. Man, hus och barn hade jag skaffat innan 25.


Tider av högprestation på alla fronter. För jag ville ta min chans jag fått i Sverige och dra mitt strå i stacken. Vara tacksam för möjligheten. Känslan lämnade mig inte på länge länge. I det dolda lurade den köpta sanningen och jag presterade som att jag stod i skuld. Till vem?


Jag glömde uppfatta vad jag gav och se att jag var en del att skapa nått bra. För bra kunde bli bättre. Ge mycket kan ge allt.

Eller inte...


Det finns inget mer att ge.

Kvar är jag med min fulla kraft och vandrar vid sidan av, tillsammans som en del av en global helhet. Här är jag!! På min vandring så som du är på din vandring.


Skulden är betald och jag har gjort det jag skulle. Nu är jag fri. Härifrån och fram vandrar jag hemåt. Jag ser bergen, jag hör mina minigetter, ler åt mina hönor, ser skogen och hör bäcken. Mina odlingar börjar göra sig redo för mig.


Det kommer växa fram en plats i naturen, i det enkla där vi kan mötas och vara vanliga människor med varandra. Tills dess för livet oss samman på andra vackra platser där det äkta livet finns.

Tack för alla vandringar jag tidigare gjort.

Välkommen till den vandring jag påbörjat.


Jag är på väg hem ❤️

Tina Ikonomidou

24 views

KEEP IN TOUCH

  • Facebook - White Circle

Let's be friends on Facebook​​

  • Instagram - White Circle

Join me on Instagram

  • LinkedIn - White Circle

Read my profile on LinkedIn 

     Contact: tina@tinaikonomidou.com 

                  + 46 (0) 736 37 70 30

content © 2020 Amrita Essence Publisher