top of page

Snö för kropp, knopp & själ

Njuter av fjällen i Jämtland 💙


Snölandskap är otroligt vackert tycker jag! Det är dock inte bara vackert för ögat utan ger även sinnesro för själen. Det underbara är att när vi vistas utomhus i snöiga miljöer ger det oss flera positiva effekter för vårt mående.Så kära väv kläd dig varm och ta dig till snön så kan naturen och vädret bidra till:


1. Det minskar stress och främja avkoppling genom att det parasympatiska systemet aktiveras. Det höjer oxytocin och minskar stressnivån.


2. Förbättrar vår fysisk hälsa att vara aktiv utomhus i snön. Det kan vara mer utmanande och kräva mer ansträngning. Bra för kroppen!


3. Förbättrar psykiska hälsan och bidrar till att minska ångest och depression, höjer humöret och ökar känslan av välbefinnande.


4. Förbättrar kognitiva förmåga för att det stimulera hjärnan och stärker koncentration, minne och problemlösning. Ger mental klarhet och fokus.


5. Ökad energi som ger en känsla av friskhet och vitalitet. Den friska luften och de vackra omgivningarna kan ge en energikick och öka livsglädjen.


Det finns mängder med anledningar att vistas i naturen och njuta av vinterns vackra och hälsofrämjande vita snölandskap.


Kolla in fjäll- och vinterturerna vi kommer göra. www.ecoleadsweden.com/upplevelser


Utvecklas i och med naturen! Följ med ut.


Stor kram

Tina Ikonomidou

Comments


bottom of page