top of page

Släpp drömmen fri

Söndags morgon! Sitter i solen vid mitt utekök, med kaffet i handen och hör de hängande snäckorna skapa ljudspel när de vidrör varandra. Jag befinner mig mitt i min 15-åriga dröm. Det tog tid att skapa min efterlängtade dröm om att leva i en stuga nära den stora modern, bruka jord, måla, skriva och känna mig fri. Jag drömde nog så hårt i så många år att handen knöt sig istället för att låta den skapande handen var öppen och fri.


Oväntat när jag tänkte på något annat så dök just den plats upp. När fokuset på min längtan släppte och mjukade upp den knutna handen som desperat ville. Med det mjuka sinnet och den öppna handen började livskraften flöda fritt. Då kunde den skapa synkronicitet och ge fruktbart liv.


Livet gör nog så med mig. Skapar tillfällen när jag minst anar det. När jag släppt taget om det jag vill ha. Eller snarare släppt mitt skarpa fokus som fryser energin till is.


Jag förstå nu genom livet och bortom teori att jag kan bjuda in det jag önskar in, sätta intention och hålla det i mitt hjärta - sen släppa drömmen fri. Ge livet chans att skapa sin naturliga magi. Jag är så van att skapa allt själv så det gör att jag automatiskt lägger mig i. Förhalar processen för att jag vill vara med och styra. "Jag vet ju hur man gör" Ler åt den sida av mig. Jag vet att den vill väl och kommer från en plats att ha klarat mig själv. Blivit självständig och lärt mig lita mest på din egna kraft.


Livet kan också påminner jag mig om. Kanske till och med mer. Säger jag och ler. Omedvetet släppte jag taget. När livet fick leda blev jag både med stuga, ateljé, jord, en livslärare och mer därtill.


Ateljé Konstantina! Min skaparverkstad och alldeles egna plats där jag kan ge mig hän.

Måla, skriva och bruka jord.I min ateljé möts jag av min kroppsbild som jag skapade på min utbildning för konststerapi. Den hälsar mig välkommen och påminner mig om aspekter av mig och mitt liv. Den stadiga och närvarande inre mannen i mig, Herr Skog, som är hållande och levande. Full av liv även om det vid första blick inte syns. Min inre urskog. Han som håller space, vet att han kan om han vill. Min gömma, trygghet och vibrerande liv. Står bakom och håller sin inre kvinna Fru Vatten/Älv som är fri, känslonära och sensuell i sin rörelse. Stilla i djupet och rörlig på ytan. Flödar i möjligheterna vatten, förbi alla hinder. Hon är vild och fri inuti. Hon är ursprunget, livsminnet och del av livets alkemi. Bär näring och ger djupet liv. Berget i bakgrunden med dess visdom är platsen där de hör till. Det är där solen strålar och låter solberget och Solhem bli till. Solens passion vibrerar, glöder i hennes händer och grundar hans rötter.


Att komma hem är ett intressant, viktigt och kan även vara ett lekfullt utforskande med många perspektiv. Behöver inte bli blodigt seriöst, även om det för mig blir det ibland. Jag testar mig fram kring vad hem är för mig. Är det att komma hem till jorden, till platsen, till att vara människa med kropp och själ, med att acceptera och omfamna min person. Att inkludera det inlärda som blivit jag som kommer från min och min familjs liv och väg. Att låta allt så sin naturliga plats. Är det allt det, något annat eller inget av det? Ja, det är säkert unikt för var och en vad hem är! Så vad är det för dig?


Det jag vet är att jag mår oändligt bra med allt som är som det är just nu. Att vara på denna fysiska plats. Min nya förlängda kroppshydda. En del av mig och mitt nya jag.Idag ska jag börja bruka jorden. Det känns speciellt. Som ett hedersuppdrag. Jag har så mycket att lära. Kan knappt skilja på ogräs, växt eller blomma. Det blir en intressant lärande och växande resa. En ny tid i en ny värld.


Det sägs att läraren uppenbarar sig när eleven är redo. Kanske visste modern att det är nu. På just denna plats som hon ska ge mig livets lektioner. Ta mig nära och visa mig hur hon ger liv. Tänk att jag ska få lära mig av henne direkt. Få vara med henne på ett nytt sätt. Ler och är tillfreds.Stort tack för din tid!


All värme till dig

// KonstanTina


Mitt bidrag med existentiell coaching & kroppsterapi, årsprogram i inre ledarskap, boken Livets alkemi, samt flera blogginlägg finns att ta del av på www.tinaikonomidou.com


Comments


bottom of page