top of page

Meningen med livet?En fråga jag burit med mig i livet medan jag skapat mening och tappat mening. Åter fångat meningen och åter tappat den. Frågan som är större än frågan själv som inte går att svara på för att den är större än sig själv. Den bär en livskraft inom sig själv. Får mig att vakna varje dag. Vandra på jorden besjälad genom mitt AndeTag och påminner mig om att jag är människa. Att jag lever. Att jag är liv. Kan liv och att leva vara självaste meningen? Att jag har val att i dagen och stunden välja det som för mig är meningsfullt.


Kan mening på i det enkla och lilla? I vardagens göror, möten med nära och kära, med den egna stunden i ro, med närvaron i naturen och blicken över havet, känslan av solen och upplevelse av vindens friska smekning.


Kan det vara mening nog?

Eller behöver det vara större än så?


Vad vet jag! Vad säger du?


Vad är meningsfullt för dig fina vän?

Vad får ditt hjärta att sjunga?

Din kropp och själ komma till inre ro?


Frågorna kan göras många. Svaren svaren lika så. Ändå ligger frågan och svaret bortom ord, och djupare än så.


Stor kram idag! Låt oss vara dagen så meningsfullt vi förmår.


All värme // Tina Ikonomidou

Comments


bottom of page