top of page

Människa på jorden

Här stod vi i slutet av helgen och tackade alla varandra för den inre resa vi delat på varsitt håll. Det är starkt att samlas och uppleva sig själv ihop. Även det är lärande för mig. Att ta stöd av gruppen. Att SOLITUDE inte behöver utesluta gemenskapen.


Jag lär mig de självklaraste självklarheterna. Att vara människa på jorden och vara med andra människor på jorden. Ellerhur låter det självklart?

Enkelt?


För saken är den att egentligen behöver jag ingen själslig upptäckt eller upplevelse. Det är den jag är kommen ur. Det kan jag. Jag vet hur det känns. Men att helt förstå hur att vara människa på jorden, förstå vår varelse är ett nytt intressant mysterium. Det är som att vara förälder första gången. Man lär sig under processen.


Det är nog precis det som är essensen av min process: jag har en lärande mänsklig upplevelse på jorden.


Så självklart och coolt. Spännande att själen får möjligheten att utifrån formen få uppleva andra former. Det e en på riktigt cool upplevelse. Det är stort när förundran väcks för det självklara.Ja vänner… dessa två och många flera underbara människor sa jag på återseende till.


Kära Håkan är på väg till Öland och jag med den visa storytellern Hivshu till Skåne. Han är en av de inbjudna som delar livsberättelser och berörande sånger från sitt folk, inuiterna.


Av hela hjärtat tack!


Det stora tacket går till paret från Huni Kuin stammen i Brasilien som höll i ceremonin i mjuk feminin energi. Precis så där hållande som jag behövde. Precis så mjukt så jag kan våga släppa taget och öppna mer. I det mjuka. Jag lär mig om det mjuka. För egentligen är jag riktigt mjuk inuti ❤️


En sista grej…

Jag tycker inte bara det är spännande att upptäcka innebörden av att vara människa på jorden, utan även lagren av min person i människokroppen. Fast det kanske är samma?! Eller?! Intressant att jag gör skillnad på att vara människa och personen inuti människan. Det får jag reflektera över.


Hursomhelst så tycker jag det är spännande att lära känna genom att upptäcka min person. Inte fixa, utan vara med den. Precis så som jag lär känna och är med andras person.

Jag älskar människan och alla lager av hen.


// Tina Ikonomidou

Comments


bottom of page