top of page

Jag vaknade i duschen!

Kan jag verkligen födas mitt i livet, tänker jag. Står i duschen, djupt insjunken i mina tankar och vaken i min livsupplevelse.


Det är en förundran som tagit över mitt väsen och jag försöker greppa min verklighet. Är jag en kvinna mitt i livet eller är jag nyfödd?Även om mitt intellektuella jag är fullt närvarande så får jag inte ihop den upplevelse jag är i.


Är jag nyfödd? Kan man verkligen födas mitt i livet? I vems livmoder låg jag då?


Det är verkligen så... jag känner mig nyfödd. Igen... född av en större moder än min förra.


Det väcker många frågor och jag söker faktiskt inga svar. Frågorna kommer från en plats av förundran och tar mig djupare in i att uppleva livet inuti.


Ellerhur låter detta flummigt, även för mig. Vissa upplevelser är ogreppbart. Stora på något märkligt och högst orealistiskt vis. Många gånger har jag frågat mig om jag står i gränsen till galenskapens landskap. Fast jag känner klarare och mer vaken än någonsin.


Sanningen är att jag känner mig ny och född på nytt i ett och samma liv. Det är som att jag levt första delen av mitt liv enligt någon regelbok över hur livet ska levas i en turordning som liknar de flestas. På något vis måste jag har tagit mig in i livets och kanske denna stora moderns livmoder. Jag vet inte när det hände och hur det hände. Vet inte heller vem som befriktade henne. Vet bara att i hennes vatten släppte jag mina gamla kappor, blev liten och samtidigt stor. Hur är det möjligt att krympa och växa samtidigt? Det är mycket jag inte förstår.


Det jag förstår är att jag är här, känner mig ny och född på nytt. Som om att livet öppnar sin famn och ger mig näring från naturens barm.Kära vän som läser detta, här börjar resan som avslutas i boken Livets Alkemi. En ny bok skrivs och väg öppnad inuti.


Innan jag avslutar vill jag säga att jag mer än gärna följer andra på deras livsvandring som medvandrare. Jag gör det på lite olika sätt och skriver mer om det på www.tinaikonomidou.com

Livets alkemi finns även där att ta del av.


Tack till er, till mig, min mor, livets mor och min kära mentor Lillemor. Det är många mödrar i mitt liv. Jag älskar det. Älskar modern!

Comments


bottom of page