top of page

Inre trädgårdVet du vad jag gör?

Samma som du!


Jag skördar fröer jag har planterat.

Det är så jag ser på livet.

Vi är trädgårdsmästare med en säck med fröer. Dessa fröer planteras i jorden med de tankar,ord,handlingar vi uttrycker. Ju mer av samma tanke-, kommunikations-, handlingsmönster desto djupare grundar sig och vattnas fröerna av samma sort.

Vi planterar fröer i vår inre jord.

Vi vattnar dem med att upprepa dem.

Vi låter vår glödande inre sol lysa på dem.

Vi sprider dem med tankens, ordens och handlingens vind.


Fröerna blommar när det är dags. En efter en. Livet blir det vi har planterat. Så när sitter där på vår trädgårdsbänk och tittar ut över blomningen, ser och upplever vi precis det vi har planterat.


Givetvis får vi en inre trädgård och yttre liv enligt de fröer vi har planterat. Jag älskar känslan över att äga min frösäck! Allt jag upplever i mig och i mitt liv är fröer jag har planterat. Jag skördar det jag sår. Egenkraft och underbar egenmakt. Det ger mig möjligheten att välja hur min trädgård ska se ut. När det känns som att jag inte kan välja och jag ser fröer blomma ut som jag inte uppskattar då kan jag praktisera egen kärlek och omfamna mina fröer och dess blomning, och ändå omfamna dem som en del av mitt trädgårdsmästeri.

Hursomhelst så är alla fröerna mina och jag har planterat dem.


När den är fylld av ogräs då är det MITT ogräs och jag kan lägga mig på gräset och njuta av att det är mitt och jag kan närsomhelst rycka det och plantera om.


När min trädgård är fylld av blomning av färger, former och dofter som jag uppskattar då är det också från min frösäck och jag kan glädjas åt det vackra och sköna i och omkring mig som jag planterat.

Mina fröer som jag ger liv till. Mitt val och mitt ansvar. Min trädgård där jag är trädgårdsmästaren. Kanske flyger grannens fröer in med livets vind och får fäste i min trädgård och då kan jag välja om jag kan omfamna dem eller rycka dem när jag ser dem gro.

Idag slår jag ett slag för egenkraft, egenmakt och egenkärlek


Löv 🍃

Tina Ikonomidou


Bình luận


bottom of page