top of page

Hilma, kroppen & själen


När jag läste dessa texter (LÄS på foton) på Hilmas utställning på moderna museet i Stockholm, tänkte jag på när människor frågar mig hur jag vågar stå så självklar i mitt andliga OCH mänskliga uttryck. Dessutom i ”den vanliga” världen, i mitt arbete med kommuner, företag, ledningsgrupper, chefer, medarbetare etc…Hur vågar jag?


För att det ÄR vem jag ÄR och tror på. Att vi är både och, form och formlöshet. Kropp och själ. Likväl som jag är i kontakt med min kropp och själ kan jag känna andras kroppar och själar. Även den stora jordkroppen (formen) och etern (formlösheten).


För mig är det helt naturlig!Tydligen för moderna museumet också som lyfter fram det naturligt andliga för Hilma. Tänk alla tusentals som besöker hennes kanaliseringar - de läser ju också detta. Kanske tror på det. Kanske är öppna för det. Kanske kan tänka sig överväga det. Eller inte…Hursomhelst så är det öppet att betrakta och läsa. Föreningen mellan andlighet och mänsklighet är ÖPPET och otroligt NATURLIGT för många många. Definitivt för många människor i länder som inte är sekulariserade som Sverige. Fast även vi har ett begrepp av existentiell hälsa inom området Hälsa, även självavård inom vården.


Det är mer ÖPPET än vi kanske ser att vara HEL (kropp och själ) och NATURLIG. Tror bara vi är lite försiktiga, lite blyga och rädda för att bli dömda.


Det bästa med att ha stöttat 1000 -tals människor genom åren är att jag lärt mig att det inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Våra masker och fasader visar inte allt, men innanför finns ett otroligt djup som inkluderar så mycket. Bit för bit öppnar vi oss, för oss själva, för varandra och okända andra.

Så öppna och naturliga står vi, Hilma och moderna museet i att vi och livet är Helt!!

Besjälat och förkroppsligat. Förenat!!


Har du inte läst min bok, Livets alkemi, ooo gör då det!! Där har vi poetisk kanalisering om kropp & själ. Den finns på min hemsida som heter samma som jag tinaikonomidou.comFör helhet!!

Tina Ikonomidou


Comments


bottom of page