top of page

Grönland, dag 3, Palasip Qaqqaa

Dags att vakna! Berget kallar. Prästens fjäll ska vi upp på. Klättra, gå och syresättning få. Bli upplyfta av det höga och det resta. Känna solen karisma och se staden ur höjdens prisma. Ser du landskapets vackra skimmer som en gåva från livets glimmer. 500 hundra meter rakt på ska jag och min brors vänner gå.


Vänner är förberedda, vana och alerta. Raska steg vi går och med spikskor jag stadig står. Flåsar och flämtar. Undrar hur detta ska gå. Trött en första vända därefter kan vad som helst hända. Kraften hittade tillbaka och jag fortsätter med vänner gå. Tänker emellanåt hur ska jag toppens lycka få. Benen segnar i all snö men hjärtat har kraft från livets tö. Själen vill till toppen och hejar på kroppen.Vi går och går. Beundrar utsikten och tar in alla naturskikten. Nästan svårt att förstå att det naturliga överallt går att få. Varför söka i det yttre och försöka skapa det som inte går att nå. Det är i självaste naturliga livet lyckan finns att få. Den lever i andetaget, i blicken som får hjärtat att slå. I fötterna som vidrör rötterna som på jorden står.Jag firar att jag för stunden är fri och känner livet inuti. På toppen är jag, blir till alkemi när havsörnen flyger förbi.Ser du livets vackra? Det är detta som är magi! All värme Konstantinaความคิดเห็น


bottom of page