top of page

Frihetens vingar har fötter på jorden, del 7

När jag kom till Jokkmokk och därefter till Stor Sjöfallet tog skrivandet slut och upplevelsen av varande tog vid. Känslan av att nu är jag här. Nu är jag framme. Länge har jag drömt att jag är en örn och flyger över ett berglandskap.


Här är bergen och jag är örnen.


Jag vet inte vad som hände när jag kom hit till Stora sjöfallet, men det hände. Kroppen gick in i otrolig vila och själslig förundran. det sa klick. Som att docka in. Allt började kännas starkare och livet talade högre. På riktigt! Nästan lite svårt att ta in det vackra, som inte bara var vackert för ögonen utan för hela min varelse. Varje del och cell, energiknippe och själaminne.


Det fanns så många ord innan och sen tog de bara slut. Kanske inte helt slut…men nästan. Jag har tagit foton och jag har skrivit på min bok. Så den yttre resan har jag försökt fånga på foto, den inre absorbera i själen, och orden hamnat i en kommande bok.


Jag kommer dela med mig av det jag har fångat på bild. Fast det nästan är odelbart för att det är obeskrivligt.


Denna resa har varit en av de viktigast i mitt liv. Jag bara vet det utan att helt kunna sätta ord på varför.


Jag ler! För samtidigt som jag skriver att jag inte kan sätta ord på det så kommer orden. Så är det nuförtiden. Svaren kommer nästan direkt. Nu kommer svaret! Det som gör denna resa till en av de viktigaste är för att jag reser i och med inre frihet på ett sätt jag inte gjort förr. Det är som att örnens vingar har vecklats ut i mig och jag flyger.

Frihet är ordet som jag hör.

Frihet!


Stopp 13: Vilhelmina

Närmare mig det nordligare. Varje mil norröver känns. Mitt andetag blir djupare. Det inre leendet större. Jokkmokk kallar och naturen omkring ropar. Vill skriva att jag kommer Hem, samtidigt som det känns konstigt att skriva så. Jag har ju egentligen ingen relation till staden eller naturen omkring. Vem vet kanske nått jag inte vet. Ibland vet livet mer... Följer och ser!


Tar en paus och besöker Risfjälls sameslöjd, i Vilhelmina. Det ger mig känslan att att jag nästan är framme. Här har jag varit innan ochk ommer åter.


Natt 11, till den 28/7 Storuman


Stopp 13: Arvidsjaur Lappstaden

Intressant med Lappstaden i Arvidsjaur som fortfarande används som samisk samlingsplats. Det är inget minne, det är en levande "stad". Besök, läs och ta del av denna samiska förenande plats. Mycket intressant.


Stopp 14: Jokkmokk

Atje och Jokkmokks Tenn


Natt 12, till 29/7 Jokkmokk

Skabrams camping


Natt 13, till 30/7 Stora Sjöfallet, Naturum med fantastisk arkitektur.

Har du sätt Naturum på Stora Sjöfallet. Jag gillar det så, när naturlig arkitektur gifter sig med naturen på ett så harmoniskt vis. Utställningen berättar om naturen, djuren och det samiska livet. Värt många besök.!!


Natt 14, till 31/7 Stora Sjöfallet

Berg, vatten och skog vilken fridgivande kombination. Styrkan, rörelsen och syret/vitaliteten ropar högt i mig när jag sitter, lyssnar och tar emot kombinationen av dessa element. Detstora extra är när solen värmer och vinden smeker. Det är magiskt att vara människa och smällta in och smällt med.


Natt 15, till 1/8 Stora Sjöfallet Jag anade aldrig att jag skulle fiska. Lära mig om fiske och jakt. Tack bästa Håkan Kuorak för att jag fick åka båt på sjön till dolda smultronställen. Besöka dina barndoms och livstrakter. Höra om det samiska livet då och nu. Av hela hjärtat tack!


Natt 16, till 2/8 Stora Sjöfallet


Natt 17, till 3/8 Stora Sjöfallet

Fantastiska underbara Stora Sjöfallet Mountain Lodge. Vilket ställe. De öppnade sin famn och hjärta för mig. Inkluderade mig med känsla av familj. Vilken resa och livsval ägaren, Rimon Lahdo gjort!! Lämnade Örebro och Stockholm för att för 3 år sen driva Lodgen och på heltid på vid Stora Sjöfallet. Maten är UTMÄRKT!!! Rekommenderar ALLA att komma hit för miljön, stället, maten, ägaren och personalen.


Natt 18, till 4/8 Stora Sjöfallet

En vecka i Stora Sjöfallet. En plats jag kan kalla HEM. En plats som för mig ger känslan av det Ursprungliga, rena och vitala. Bergen, bergen och naturen det talar. Eller så hör jag bättre här. Ler! Det är nog jag som här bättre här för att allt talar öppet och fritt.Natt 19, till 5/8 Stora Sjöfallet

På återseende vackra plats. Vi ses åter. Jag vet att du inom kort kommer kalla upp mig igen. För här slappnar jag på riktigt av. Vare sig jag vill eller ej. Det bara blir så. Jag bara blir.

För att allt bara är!


In i bilen med dubbla känlsor. Sorg för att lämna och tacksamhet för att jag fick komma och vara här. På riktigt så har platsen och människorna här tagit emot mig med stor famn och obeskrivlig generositet. Jag har blivit omfamnad och fått uppleva ett naturligt överflöd.

Att kärlek kan vara så enkel och sann. Människor, djur och natur - vi vill naturligt ge till varandra när vi är i balans och harmoni. Inte för att vi ger, utan för att vi är. Givandet är ett resultat av att vara.Comments


bottom of page