top of page

Vi har en inre ekologi

Vet du om att du har en inre ekologi? En ekologi som du kan ta hand om för att odla ett balanserat och välmående liv.

Människans, din och min, inre ekologi handlar om att skapa en balans och hälsa inom oss själva, både fysiskt, mentalt och emotionellt. Det handlar om att ta hand om vår kropp, våra tankar och våra känslor för att uppnå välbefinnande och harmoni. Genom att prioritera vår hälsa och skapa en sund inre miljö kan vi också påverka och bidra till en positiv inverkan på vår omgivning och den yttre ekologin.


Hur kan du göra för att ta hand om din inre miljö och få en välmående inre ekologi?


På en fysisk nivå handlar vår inre ekologi om att ta hand om vår fysiska hälsa och välbefinnande. Det innebär att vi äter näringsrik mat, har rörelse (träning, yoga, promenad, dans etc) som en naturlig del av vår vardag, får särskilt viktigt att vi får tillräckligt med kvalitativ sömn och vila.


Våra livsstilsval kan påverka oss. Därför är det värdefullt att förstå och lyssna på våra kroppars behov. De uttrycker vad de behöver för att skapa en balanserad och sund fysisk miljö inom oss.


Vi har även den mentala och emotionella nivå i vår inre ekologi som handlar om att ta hand om våra tankar, känslor och mentala hälsa. Det handlar om att vara medveten om våra tankemönster, hur det påverkar vårt känsloliv, hur vi hantera stress, ångest och oro, samt arbeta med självreflektion och personlig utveckling. Att skapa en positiv och balanserad mental och emotionell miljö inom oss kan bidra till ökat välbefinnande och klarhet i våra liv.


Odla även relation till naturen! Tillbringa tid utomhus i naturen och njut av det som omger dig. Det kan vara att gå på promenader, vandra, simma, eller bara sitta tyst och uppskatta naturens vackra. Gör val som gynnar dig och naturen.


Fråga dig själv:

  • Är din inre ekologi - du - i balans?

  • Vad kan du göra för att stärka din hälsa än mer?

  • Vad kan du ge dig själv som du mår bra av, för kropp, knopp och själ?


En sund inre ekologi innebär att hitta en balans mellan våra olika behov och prioritera vårt välbefinnande. Det handlar om att skapa harmoni mellan våra fysiska, mentala och emotionella aspekter, och att ta hand om oss själva på ett sätt som är hållbart och stödjande för vår hälsa och välbefinnande. Genom att odla en hälsosam inre ekologi kan vi bättre ta hand om oss själva och samtidigt även påverka och bidra till en positiv inverkan på vår omgivning och den yttre ekologin.

Följa gärna bloggen och få mer inspiration till ett välmående och hållbart liv inifrån & ut. Vill du har personligt stöd för ditt välmående och ditt ledarskap så hjälper jag mer än gärna till genom enskilda sessioner och program. Du kan även delta på närande natur retreat och resor med olika inriktningar. Läs mer här: www.ecoleadsweden.com


Comments


bottom of page