top of page

Att vara i fokus

Vaknade till Google photos bildspel av mig. Döpt till Tina i fokus!


Är det okej att vara i fokus?


Det har inte alltid varit så. Att jag är i fokus. Från det att jag var barn till år 2012, var andra i fokus. Andras behov, deras känslor, svårigheter och pepp till deras drömmar. Jag blev i fokus när jag var själv och gick in i min inre värld. Min spiritualitet och inre utforskande var HELT MIN. Jag gick inåt för att vara i FOKUS. Tills jag började skala av andra. Skala av att ständigt finnas för andra, var helt tillgänglig och lägga fokus på andra.


2012 vände allt. Då hade jag skalat flera år och fick stöd i att vända perspektiv. Min dåvarande coach och mentor sa: "kom ut ur garderoben med din spiritualitet Tina."När jag tog min inre värld, min trygga plats där jag var nära mig själv, ut i världen. Synlig med min otroliga mångfald! Då ändrades allt. I dag kan jag glänsa i min egen glans och låta strålkastaren lysa på mig. Det är okej att lysa. Vi kan alla lysa och bada i livets ljus. Det finns tillräckligt till alla.


Numera kan jag säga nej, vara mindre tillgänglig och låta fokus var på mina behov, känslor och tankar. Egoist? Kanske och javisst. Det är faktiskt okej och absolut nödvändigt för oss som ger och ger i oändlighet. Det är verkligen okej att vi säger ja till oss själva, kommer oss nära och blir i fokus i våra egna liv.


Vi behöver i regel inte vara oroliga för att vi blir fullkomligt självcentrerade, för att våra generösa hjärtan är stora och kommer fortsätta ge. Det är bara så det e!


I boken Livets alkemi berättar jag precis om detta. Att komma ut med dem vi är. Att våga leva och bli hela. Det är berörande texter från själens perspektiv, hur den upplever livet som människa. Att komma in i sin kroppsdräkt, leva, längtan hem och vägen till frihet.


Tack för att ni vill läsa boken. Den är skriven från en djup plats.Stor stor kram från mig till dig

Tina Ikonomidou

Comments


bottom of page