top of page

Acceptera & omfamna oss själva


Tina Ikonomidou - foto Håkan Lagersson

Som jag ser det handlar det inte om att förändra oss själva, utan acceptera och omfamna dem vi är från hjärtats rum. Inte som försvar utan som en kärleksförklaring till oss själv. Då sker förändringen av sig själv!


En av de uppöppnande och läkande stunder jag upplevt var när en av mina coacher för många år sen höll mig i sin famn och sa; ”Tina du är okej som du är. Du är fantastisk.”

Det var inte meningen utan att hon med öppet hjärta höll mig och okejade mig. Att det inte var nått fel på mig. Att jag inte behövde förbättra eller förändra mig. Och jag grät och grät och log och repeterade i glädjetjut; jag är okej, jag är okej. Överlycklig! Och nått i mig smälte och öppnade då. 💛


För bara 2 år sen sa min Oshoterapeut som var del i terapeututbildningen på OshoRisk och tränade mig fördjupat i male/female energywork; ”Go where the fun is. If it fun stay. If it’s not go. All in or all out.” Va?! Kan man det? Måste man inte ta sitt ansvar tänkte jag?


Hon tränade min inre tjej att följa det levande lekfulla flödet. Att träna på att lämna och släppa ansvar. Att vara det lekfulla barnet som följer och leker där det är lustfyllt. Där och då fick jag accept på att jag kan välja mig, mitt flöde och lust. ✨


En sista! När jag och en grupp kom exalterade för att under 1 vecka göra training om Freedom and Love - började lärare med att veckan handlar om gränssättning och ansvar. Fantastisk vecka!! Jag behövde träna på att säga nej och ta ansvar för vad som var det bästa för mig, efter att år efter år vara till service för världen med ett evigt JA och att erbjuda hjälp. Där föddes mitt inre NEJ och än tränar jag på den. Jag gillade JA så mkt förr. Nu har jag upptäckt att det finns ett starkare JA i NEJ. Skatter gömda i gränssättning. Älskar det ❤️


Jag på samma väg som er, acceptera och omfamna. Leka och säga JA till mig.


Kram i början av dagen ❣️ KonstanTina Ikonomidou

Comments


bottom of page