Liv i en formlös värld


Jag vill skriva ett till inlägg om döden. Det är vackert att förenas med livets flöde och villkor.


Det har varit naturligt att vara med döden efter att Håkans pappa lämnade sin fysiska kropp för några veckor sedan, och min farmor för ett halvår sen.


När min farmor lämnade så såg jag inte det som att hon dog av corona. Jag såg det som att hon fick en möjlighet att lämna när hon fortfarande var stark, vacker och självgående med sina 86 livsår. Hon fick en möjlighet att lämna med flaggan i topp. En möjlighet att förenas med sin man efter 70 års äktenskap. En möjlighet att få fullkomlig frid och bli likt fjärilen på bilden, fri.


Corona gav henne 5 dagar. Jag antar att min farmor de dagarna samtalade med livet och självaste anden om hennes forsatta väg. Hon kunde stanna eller lämna. Möjlighet att möta livet flera år i sin vackra rynkiga kropp eller tack det fysiska för alla år av liv och resa vidare.


Jag är övertygad om att hon valde sitt liv och sin fortsättning. Hon var en kvinna som valde. En manifesterande ledare. Hon fick en chans att välja en helt annan port. Den porten till stigar som endast de kroppslösa kan gå. Det var hennes valda stig och tid.


Det kom oväntat. Jag vet inte om hon viste. När vi skildes åt vår sista gång sa vi aldrig; på återseende. Jag trodde det var för att jag skulle komma snabbt igen. Coronan stängde gränserna så jag kom inte snabbt igen. Hon viste. Våra själar viste.


Hon dog för mitt fysiska behov av att ha hennes kropp, kärlek och värme hos mig, men HON dog inte. Hon kan inte dö. Hon valde nått annat än det hennes kropp och det fysiska livet kunde ge framåt.


Det var det första jag sa; hon tog chansen och lämnade på topp. Jag förstår henne! Hon var en stark och självständig kvinna som inte ville bli omhändertagen pga ålderdommens spår.


Det gick fort. 5 dagar. Jag antar att hon viste vad hon ville. Hon var bestämd. Hon ville hem!


Idag är en påminnelse om liv, det levande och hedrande av de kroppslösas samlevande. Odödliga är vi alla. Tillsamman förenade bortom det fysiska. Vissa kroppstäckta och andra inte.


❤️ Tina Ikonomidou

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla