top of page
IMG_3817.jpg

KONSTANTINA

Jag ska börja med att berätta något personligt om mig så att du kan lära känna mig mer än du hade gjort om vi mötts i ett samtalsrum, i en utvecklingsprocess eller på en föreläsning.

 

Mitt ursprungliga namn är Konstantina Ikonomidou. Det är nytt för mig att använda eftersom jag sedan skolstart haft tilltalsnamnet Tina. Jag fick förkortningen för att mina klasskamrater och lärare vid 7 års ålder inte kunde uttala mitt konstiga grekiska för- och efternamn. I all välmening gjorde vi den anpassningen för att förenkla för mig och andra. Jag slapp skämmas, riskera att bli retad, kunde smälta in trots mitt icke nordiska utseende och fick tillhöra. Som barn var det skönt eftersom jag ville vara som alla andra, som många barn vill.

Idag vet jag att livets många anpassningar blev på bekostnaden av mitt naturliga jag, mitt kulturella arv och den identitet som kunnat växa fram ur det. Jag vet även att det kom med en lärande livsresa och livsmission jag aldrig skulle vilja vara utan:

Att ta till mig kunskap och göra erfarenheter om människans psyke, beteende, känslor, kropp, själ och att leva i samklang med naturen. Om hur hon skapar sin verklighet, relaterar, möter motgångar, förändrar och skapar ett liv i balans med sig själv, andra och det ursprungliga. Min mission är att stödja människor till innerliga, meningsfulla och hållbara liv som även bidrar till en bättre värld. Där vägen går inifrån och ut.  

Min kunskapstörst och sökande efter förståelse av psykologiska och existentiella aspekter av människan, däribland mig själv och givetvis även andra, ledde mig till dubbla akademiska examen och därefter 20 år av att stödja människor med deras personliga och professionella utveckling. Jag har ägnat många år till att utveckla chefer och deras organisationer eftersom jag själv varit chef under mer än 15 år. År 2011 blev jag examinerad yoga- & meditationslärare, och har därefter bland annat gått 2 terapeutiska utbildningar i upplevelsebaserad terapi. Har i 10 år varit egen företagare och fått möjlighet att arbeta holistiskt genom att fokuserar på existentiell hälsa och personlig hållbarhet i mitt arbete med privatpersoner och organisationer. 

Fördjupar mig just nu i konst- och naturterapin bidrag till att stärka hälsan och det egna ledarskapet för ökat välmåendet och välbefinnande. Är halvvägs igenom en 2 -årig uttryckande konstterapeut utbildning på psykodynamisk grund.


Tillsammans kan vi göra skillnad!

Ser fram emot att möta dig. 

// KonstanTina Ikonomidou

TJÄNSTER & LIVSPROJEKT

Från dubbel examinerad akademiker, till att arbeta som organisationsutvecklare och chef inom HR-branschen under ungefär 15 år till att numera stödja privatpersoner, företag och kommuner till existentiell hälsa och personlig hållbarhet.
 
Under 20 år har jag fått förtroendet att stödja 1000-tals människor och 100-tals grupper att lära känna sig själva, andra och varandra på olika plan och med olika djup.
 
Jag har startat några bolag och betraktas av många som entreprenör. Själv ser jag mig som kreatör. Jag älskar att ge liv. Mina bolag har fokuserat på holistiskt hälsa och utveckling för att stödja till personlig hållbarhet. Grundande och var VD för HelhetsAkademin AB, nytänkande hälsofrämjande företagshälsan i Helsingborg. Sedan januari 2020 driver EcoLead AB som fokuserar på processledning och utveckling för att stärka hälsa & ledarskap.. 
Livets alkemi Bokturnering Helsingborg (Omslagsbild för Facebook-evenemang).png

PRIVATPERSONER

FÖRETAG

BÖCKER

Erbjuder samtal om livet genom existentiell coaching och terapi, samt 1-årigt ledarskapsprogram med existentiellt djup för personlig och professionell utveckling. 
 
Samarbetar med nationella och lokala företag, samt kommuner. Processleder utveckling, cooachar chefer och medarbetare i personlig hållbarhet och stärkt arbetshälsa. 
www.ecoleadsweden.com
Debuterat med det poetiska verket Livets alkemi  den 11 december 2022.

Sedan tidigare gett ut ljudboken , Porten in med 7 guidade meditationer. 
 

MIN UTBILDNINGSBAKGRUND I KORTHET

 • Magisterexamen i Etniska relationer 
 • Kandidatexamen i arbetsvetenskap, Programmet för kompetensutveckling & ledarskap
 • Akademiska studier: Flera kurser i religionsvetenskap, religionsantropologi, urfolkshälsa 
 • ICF coach, MI - motiverande samtal, KBT kort 
 • NLP Practitioner
 • DISC certifierad, beteendestilsanalys
 • Ackrediterad för FIRSTBEAT hjärtfrekvensmätning (livsstilsanalys)
 • Kundaliniyoga- & meditationslärare 2 årig utbildning
 • Mediyogainstruktör
 • Ljudterapeut av Metab Benton, USA
 • Therapy training 1,5 år, Oshorisk, Danmark
 • Energywork Training med Sagapriya Delong, Portugal
 • Holy Fire (R) III Karuna Reiki (R) Master
 • Munay Ki - de nio riterna, vandringen i de heliga bergen Pachatusan
 • Shamansk healing - naturmedicin i Amazonas
 • Årsprogram Shamansk dearmorering & wombhealing
 • Expressive Art therapy utbildning (uttryckande konstterapi) 2 år
Min CV med erfarenhet och  utbildningar kan du ta del av här:
 
Referenser finns både här och på LinkedIn.
fjällandskap
bottom of page