top of page

ons 25 sep.

|

Abisko Mountain Lodg

Yoga & vandring i Abisko

Välkommen till en långhelg i hälsans tecken där du får möjlighet att stärka ditt välmående och välbefinnande genom att vandra, yoga och meditera naturen i Abisko.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Yoga & vandring i Abisko
Yoga & vandring i Abisko

Tid och plats

25 sep. 2024 15:00 – 29 sep. 2024 11:00

Abisko Mountain Lodg, Lapportsvägen 30, 981 07 Abisko, Sverige

Om evenemanget

Välkommen till en långhelg i hälsans tecken där du får möjlighet att stärka ditt välmående och välbefinnande genom att vandra, yoga och meditera naturen i Abisko.  

Dagarna bjuder in till samtal, upplevelser och verktyg för att skapa hållbar hälsa, där natur, yoga, andning, meditation och gemenskapen stärker den mentala, emotionella, fysiska och existentiella hälsan. Helgen innehåller daglig yoga och meditation, med två dagsvandringar längs både Kungsleden samt andra kringleder. En av dagarna har vi två lokala guider med oss som är vana vid att vistas i dessa fjällmiljöer och kan berätta om Abisko, omgivningarna och den unika miljön. Vandringarna anpassas naturligtvis efter väder.  

Tinas Ikonomidous yogaklasser ger ett fantastiskt sätt att uppleva kroppen, komma i kontakt med känslor, få verktyg för att observera mentala programmeringar genom att betrakta tankar och även komma i kontakt med den inre livsgnistan.  

Program 

Dag 1 - Ankomst och incheckning - Samling på Abisko Mountain Lodge för presentation, genomgång av grunderna för hållbar hälsa och hur yoga, andning, meditation, natur/frilufsliv skapar hälsa, samt upplägg för dagarna, platsen och hotellet. - Gemensam middag

Dag 2 - Frukost - Första vandringsdagen. Vi stämmer av väder etc under frukosten, om det är ok så vandrar vi direkt från hotellet upp till Stor-näbben, här har man en underbar 360-graders utsikt över Lapporten, Torneträsk och fjällen runtomkring. - Yoga, andningstekniker och meditation/mindfulness - Guidad meditation med gongavslappning, reflektion och samtal om dagen - Middag, genomgång av nästa dag

Dag 3 - Frukost - Andra vandringsdagen, med en annan, lite längre vandring. - Yoga, andningstekniker och meditation/mindfulness - Rörelsemeditation, reflektion och samtal om dagen - Middag, genomgång av nästa dag

Dag 4 - Frukost - Tredje vandringsdagen, en kortare vandring med meditation i naturen - Yoga, olika andningstekniker och meditation/mindfulness - Ljudmeditation, reflektion och samtal om dagen - Middag, genomgång av nästa dag

Dag 5 - Frukost - Samling, genomgång av de hälsofrämjande verktyg vi använt, summering och avslut efter en upplevelserik och underbar långhelg.

Programmet ger en översiktlig beskrivning av helgen och ska ses som preliminärt. Bland annat väder och vind kan påverka schemat.

 Boende 

Det sägs att man drabbas av kärlek till svensk vildmark här vid foten av landets vackraste fjällkedja. Här bor vi på det charmiga Abisko Mountain Lodge där du möts av trevlig personal i en varm och inbjudande miljö. Ett lågbyggt hotell samt fyra mysiga stugor är det som utgör Abisko Mountain Lodge, här kan man känna en fläkt från äldre tiders fjällhotell vid vägs ände. Välkommen in, här trivs du.

Det är inte svårt att känna gemenskap med de andra gästerna – ni är nämligen alla här av samma anledning. För att njuta av Abisko, vildmarken och alla aktiviteter den har att erbjuda.

Programmet innehåller dagliga klasser (inte ankomst- och hemresedag) med yoga och meditation med mera, och tre vandringar, både längs Kungsleden samt andra kringleder. Två av dagarna har vi en lokal guide med oss som kan berätta om Abisko, omgivningarna och den unika miljön. Att vandra är skonsamt för kroppen och en utomordentlig motion för hela kroppen.

Läs mer och boka dig här 

Resan till Abisko är i sammarbete med Inshape travel. Läs mer om resan och boka din plats här

Dela detta evenemang

bottom of page